Yatak Seçimi Önemi


Çoğu zaman yeni bir yatağa ihtiyacımız olup olmadığını bilmeyiz. En kaliteli yatağın ömrü bile 10 yıldır. Uyandığınızda bel ağrısı çekiyor, uykunuzu almadan kalkıyor, yorgun hissediyorsanız, yeni yatak almanın zamanı gelmiştir.
Yatak Seçiminin İncelikleri
Yatak
Yatak alırken en önemli kural, odanızın ölçülerine göre en büyük yatağı almaktır. Küçük yataklar uyku kalitesini düşürür. Çiftlerin kullandığı yataklarda ölçü, en uzun boylu olanın, boyudan 15cm kadar uzun olan yatakladır. Bir yatağın eni, en az 130 cm’den başlamalıdır.
Yatağınızın stili konusunda istediğiniz çeşidi bulmak mümkün. Depolama çözümlerine ihtiyaç duyuyorsanız, bazası kullanılabilen yatakları; çok misafiriniz geliyorsa, kanepeli yatakları seçebilirsiniz.
Yapılan bir yanlış da, bazaya uygun yatak seçmektir. Doğrusu, yatağı dikkatli seçip, ona uyan bir baza almak olacaktır. Günde 8 saati uykuda geçirdiğimizi düşünürsek, günün geriye kalanından verim almak, mutlu uyanmak ve güzel bir gün geçirmek için, seçeceğimiz yatak çok önemlidir.
Şilte satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Teknolojinin gelişimi, en güzel yatakların üretimine olanak vermiştir. Şiltede giydirme ray sistemi çok önemlidir. Giydirme sistemde raylar vücudu sarar. Bu sistem sayesinde, partneriniz yatakta dönse de sizi rahatsız etmeyecektir. Giydirme ray sistemi, yatağa dengeleme özelliği verir.
En iyi yatak, mümkün olduğuca bedeninizi saran ve belinizi dolduran şiltedir. Yataklarda yayların etrafı, yün, keten, kaşmir veya ipek gibi malzemelerle kaplıdır. Bu malzemelerin dolgu oranı ne kadar fazlaysa, şiltenin kalitesi de o kadar artacaktır. Bu malzemeler çoğunlukla kapitone dokuma ile sabitlenir. Ancak yumuşak şilte seçecekseniz, viskon gibi hassas bir kumaşla; sert şiltede ise keten gibi sık dokulu bir kuşamla kaplanmış olmasına dikkat edin.
Nasıl bir şilte seçeceğiniz, vücudunuzun yapısıyla orantılıdır. İnce bir yapıya sahipseniz, sert bir yatak yerine, bedeninizi destekleyen bir yatağı; kilolu iseniz, yumuşak olmayan bir yatağı tercih etmeniz gerekir. Genellikle sırt ağrısı olanlara sert yatak tavsiye edilir. Oysa vücudu en iyi destekleyen yatak, sert bir yataktan daha başarılı sonuçlar verecektir.
Alerjisi olanlar için anti-bakteriyel veya anti-toz özellikli yataklar önerilir. Doğal dolgular vücudunuzda alerji yapıyorsa sentetik olanları tercih edebilirsiniz.
Çiftlerin ağırlıklarının farklı olması ve iki tarafın farklı özelliklerde yatağa ihtiyaç duyması halinde, iki tane tek kişilik uygun yataklar alınarak, uyku pedleri yardımıyla birleştirilebilir. Ayrıca bazı firmalar, iki tarafı farklı özelliklere sahip yataklar da ürettiler. Farklı ihtiyaçlar bu şilteler yardımıyla çözümlenebilir.
Yatak satın alırken mutlaka denemek gerekir. Toplumumuzda yatak alma kültürü zayıftır. Çoğunlukla elle yumuşaklık kontrolü veya kenarına oturarak zıplamak yöntemiyle seçim yapılır. Oysa, yıllar boyu kullanacağınız ve tüm hayatınızı etkileyecek bir eşyayı alırken çok iyi seçmeli, gözlemlemeli, denemeli ve bilgi sahibi olarak seçmelisiniz.
Yatak almak için gittiğiniz yerde, ayakkabılarınızı ve montunuzu çıkararak yatağa uzanın. Elinizi bel boşluğunuza koyun. Bu hareketi kolay yapamıyorsanız, yatak sizin için fazla yumuşak demektir. Eğer yattığınızda görünür bir boşluk oluşuyorsa, bu da yatağın size çok sert geleceğinin göstergesidir. Yatağa, normalde uyuduğunuz pozisyonda uzanın ve 10 dakika kadar yatın. Yatağın içinde rahat dönmeniz, seçiminizi doğru yaptığınıza dair başka bir ipucudur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Kadınca Kadının Dünyası Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Dantel Örnekleri