Etimek Tatlısı


Malzemeler,
1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
850 gr süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 çay bardağı hindistancevizi
Yapılışı,
Etimekleri cam tepsiye dizin.
Şekeri teflon tavaya alıp karamelleşene kadar karıştırarak pişirin.
Üzerine sıcak suyu ekleyip, kaynatın.
Hazırladığınız şurubu sıcak olarak etimeklerin üzerine dökün.
Muhallebisini hazırlamak için tencereye süt, pirinç unu ve nişastayı ekleyin.
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın.
Etimeklerin üzerine sıcak olarak dökün.
Kremşantiyi bir bardak sütle hazırlayın ve buzdolabına kaldırın.
Etimeklerin üzerine döktüğünüz muhallebi soğuyunca krem şantiyi üzerine yayın.
Hindistan cevizi serpin.
Buzdolabında iki saat beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Kadınca Kadının Dünyası Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Dantel Örnekleri